Thanks crazy 2020! 

Ik weet niet hoe 2021 gaat worden, maar 2020 was crazy. Wat een messy wereld. Wat een chaos, onzekerheid, druk en stress. Terwijl overheden controle proberen te zoeken. Tikten de maanden verder. En floep, weg heel jaar. 2020: Vanished.

Anyway, zoals ze zeggen: in elke shitsituatie ligt goud verborgen voor persoonlijke groei.

En ook al vind ik dat soms echt onzin (denk aan onnodig dierenleed, geweld, kindermisbruik – dat is dus echt niet op te smukken met ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’-dooddoeners): 2020 heeft me daadwerkelijk veel gebracht.

Ook al moest ik even zoeken en was ik in eerste instantie vooral gefrustreerd en gestrest.

Want: damn wat moest ik ineens anders naar ondernemerschap kijken. En wow, wat had ik ineens veel tijd om handen zonder enige structuur, richting of prikkels.

No escape, geen afleiding, geen invloed op de maatregelen, geen mogelijkheden om even afstand te nemen van alles, geen gezelligheid in de vorm van een feestje. Zelfs als meer introvert persoon die best van cocoonen houdt was dat too much.

Eén ding is zeker: als alle deuren sluiten en je kunt even niks veranderen, krijg je inzicht in hoe het echt met je gaat, word je je heel bewust van waar je staat en voel je nog sterker of je nog wel blij bent met wat je doet.

Elke crisis kan werken als een snelkookpan: wat goed gaat wordt extra voelbaar, maar wat niet goed loopt vergroot zich ook 100x uit en begint te knellen en borrelen,…en het enige dat je verder helpt is ermee dealen.

En dus heb ik veel geleerd, soms tegen wil en dank, soms met liefde.

Hierbij mijn top 5 ‘dank-je-wel-crazy-2020‘:

1. De band met mijn ouders, broertjes en zus heeft zich verdiept. <3
2. Ik heb weinig spullen nodig. Verbinding is belangrijker.
3. Alles komt goed, ook al is het tijdpad, de uitkomst en de vorm misschien niet wat ik zelf in gedachten of in de hand heb.
4. Niks is het waard om je voor kapot te stressen: houd een normaal werk-vrije tijd ritme & take a break als je het zat bent.
5. Zelfzorg, enige structuur, verbinding en beweging zijn belangrijk, juist als je bijna de hele dag zo goed als binnen bent en meer digitaal werkt.

Als jij terugkijkt…
Wat is dan jouw dank-je-wel-crazy-2020-top-5?
Wat is jou duidelijk geworden in deze snelkookpan?
En wat wil je behouden en wat wil je veranderen?

Op jouw quality of life!

Groetjes,
Inge