OVER MIJ

“Van extern gedreven, naar van binnenuit leven.”

WELKOM!

Ruim 20 jaar begeleid ik mensen bij hun persoonlijke groei- en veranderprocessen. Niet alleen beschik ik over uitgebreide professionele kennis en ervaring, ik heb ook mijn eigen proces doorgemaakt. Van hoge pieken als het winnen van het NK speerwerpen, tot de diepe dalen van een burn-out.
 

De methodes en uitgangspunten die ik gebruik om jou te begeleiden, hebben zich bewezen in de praktijk en heb ik zelf ook benut en geïntegreerd. 
Ik weet hoe het is om innerlijk te worstelen en ik weet ook hoe goed het voelt om hiervan bevrijd te zijn.

Door mijn eigen proces heb ik doorleefd wat er bij persoonlijke groei komt kijken. Ik weet hoe het voelt als innerlijke gevoelens van onzekerheid of niet-goed-genoeg tot patronen van overbelasting, perfectionisme en wegcijferen leiden.

Mijn professionele ervaring als psychomotorisch therapeut, bewegingsagoog, trajectbegeleider en (loopbaan)coach, vallen samen met mijn expertise en wie ik als mens ben. I practise what I preach.

Hieronder kun je mijn persoonlijke verhaal lezen. Wil je meer weten over mijn professionele achtergrond: je bent van harte welkom op mijn LinkedIn-pagina.


VAN FLOW NAAR OVERLEVEN.

Van jongs af aan was ik enorm energiek en beweeglijk, waardoor mijn ouders me op mijn 6e een sport lieten kiezen om al die energie in kwijt te kunnen. Ik koos voor atletiek. Voor mij was sporten één grote flow, samenvallen met wat je doet en opgaan in de beweging.

Ik was vaardig in bijna alle sporten en hielp de schoolteams op toernooien vaak naar een podiumplaats, met zowel mijn talent als mijn grote drive naar winst.

Tijdens een voetbaltoernooi voor basisscholen deed ik één van de vele traumatische ervaringen op over mijn uiterlijk (in die tijd had ik kort haar en een gespierde bouw). Iemand riep vanaf de tribune ‘er speelt daar een jongetje mee in het meisjesteam!’. Een klap in mijn gezicht, die ik aan de buitenkant maskeerde door te doen alsof er niks gebeurd was.

In plaats van te huilen en troost te zoeken, deed ik alsof ik niks gehoord had, drukte ik de pijn weg en ging ik door met de wedstrijd. Maar het gevoel niet goed genoeg te zijn door de zoveelste publieke afwijzing op mijn uiterlijk, was verinnerlijkt naar een negatief zelfbeeld en de conclusie dat ik minder waard was als meisje.

Door deze ervaringen veranderde alles: ik sloeg op slot. Weg onbevangenheid en bravoure. Mijn overleefstrategie werd vermijden, door me te focussen op externe doelen en altijd bezig te blijven. Ik wilde pijn en kwetsbaarheid voor zijn. Ik gebruikte mijn sensitiviteit om de omgeving te scannen en had een haarfijn gevoel voor menselijk gedrag ontwikkeld door continu te observeren. Ik was er zoet mee in mijn hoofd en had altijd innerlijke onrust.

TOPSPORT EN EIGENWAARDE.
Sport gaf me een gevoel van waarde en veiligheid, dat vanaf nu een innerlijk gat moest vullen. (NB. Lees een biografie van een succesvolle topsporter en je zult zien dat ze bijna allemaal zijn gaan excelleren om een ander gevoel te ontlopen of een gat op te vullen).

25 jaar lang heb ik gedisciplineerd in een volgepland schema geleefd. Alles stond in het teken van de sport. Bijna elke dag trainen en daarnaast studie, huiswerk, werk, sociale activiteiten, zoveel mogelijk zoals ‘normaal’. In het weekend deed ik wedstrijden.

Speerwerpen was mijn ding. Het hele jaar stond in het teken van dat Nederlands Kampioenschap en het behalen of verdedigen van een titel. In vorm zijn. Verbeteren. Het moest altijd beter. Ik moest altijd dóór. Maar ja, dat kan natuurlijk niet.

TIJD VOOR VERANDERING.
Een burn-out gaf mij in 2012 die keiharde reality check. Ik was leeg, gespannen, uitgeput en ongelukkig. Ik was mezelf kwijt en voorbijgelopen. En liep vast. Het was hoog tijd om een pas op de plaats te maken, begeleiding te zoeken, eerlijk te zijn naar mezelf en die onverwerkte jeugdtrauma’s aan te pakken.

Dat begon met de connectie met mijn lichaam en gevoel weer te herstellen en liefdevoller om te leren gaan met mezelf. Wie was ik en wat wilde in ZELF? Ik had uit te vogelen hoe ik mijn leven en werk wilde vormgeven, als Inge 2.0. Een innerlijke reis met begeleiding van vakkundige pro’s begon.

inmiddels sport ik amper meer op het ‘randje’. Ik haat spierpijn en uitputting. Waarschijnlijk door al die jaren van hardheid, afzien, discipline en grenzen overschrijden. Ook heb ik weerstand tegen tijdsdruk en vol geplande agenda’s. Inmiddels doe ik liever dingen die in het proces fijn zijn en me plezier geven, zoals yoga, wandelen en dansen.

Inge Hoogeveen Coachprogramma's voor leiders, ondernemers en high performers coach loopbaancoach ondernemerscoach Deventer
NIEUWE KEUZES.
in 2015 ben ik als ondernemer gestart, omdat ik meer balans, keuzevrijheid en plezier wilde in mijn leven. Ik wilde me blijven focussen op het coachen van volwassenen, maar niet langer opgejaagd en leeg getrokken worden door zinloze bureaucratie, vergaderingen, targets en routineuze verplichtingen die steeds meer plek innamen in mijn werkzaamheden.

Balans tussen inspanning en ontspanning. Plezier in plaats van stress. Minder moeten en meer ruimte voor mezelf. Want, zoals Stephen Covey zegt: ‘niemand denkt op zijn sterfbed, had ik maar meer gewerkt.’

Daarom help ik nu met liefde betrokken en gedreven vrouwelijke leiders, managers & ondernemers om toe te komen aan hun eigen doelen en behoeften met meer oog en liefde voor zichzelf, in plaats van dat zij zich nog verder opofferen en kapot werken vanuit persoonlijke please-, roofbouw- en wegcijferpatronen. Met minder hardheid en meer HART.

LAST BUT NOT LEAST:
De wereld draait steeds sneller. Targets, planningen en doelen worden steeds hoger en strakker. Je hebt er dus zelf voor te (leren) zorgen dat je niet afknapt of ongelukkig wordt. En de regie terug te pakken op je eigen leven en welzijn.

Het is nu belangrijker dan ooit om sterk in je schoenen te staan en zelf grenzen te kunnen trekken en af te bakenen. En selfcare te integreren in je professionele leven, zodat je tijd overhoudt voor een fijn privéleven. Alleen dan kun je in je drukke baan zelf ook voldoening, rust en geluk ervaren.

Wil jij in de eindeloze ratrace en grenzeloze ‘nooit-klaar’ economie staande blijven en een goede werk-privé balans creëren? Wil je trouw aan jezelf zijn en connectie houden met wat jij voelt, wilt en belangrijk vindt? Authentieke keuzes maken, nee durven zeggen en met zelfvertrouwen je eigen pad volgen?

You’re in the right place. Wil je checken of wij een ‘fit’ zijn?
Boek dan een gratis kennismaking in.

Groetjes, Inge

Inge Hoogeveen Coachprogramma's voor leiders, ondernemers en high performers businesscoach ondernemerscoach loopbaanoach Deventer