Rust is de belangrijkste training.

Dat zei één van mijn atletiektrainers regelmatig toen ik op nationaal niveau presteerde en me soms helemaal het schompes trainde in een groep vol met ambitieuze atleten.

Enigszins ironisch was het wel, dat juist HIJ dat zei. Want eigenlijk was dat niet altijd terug te zien in de intensiteit en omvang van de trainingsschema’s en wedstrijdplanningen.

Toch zijn het wijze woorden.

Die ik later, bij de trainer die me Nederlands kampioen speerwerpen ‘maakte’, ook in de praktijk kon brengen. Nadat ik de harde lessen van overbelasting, overtraind zijn en blessures had geleerd en de neerwaartse spiraal om wist te buigen.

Het was een verademing een toptrainer te hebben, met de visie dat kwaliteit en draagkracht voorgaan op precies doen wat er in het schema stond. Een mentor te hebben in leiderschap die uitdagen tot het uiterste én oog voor selfcare hand in hand liet gaan.

Ik kreeg de vrije hand in het doseren van het trainingsmateriaal in de trainingen die ik doordeweeks zelfstandig deed. En leerde op mijn gevoel en lichaam te koersen en altijd af te stemmen op kwaliteit.

Less is more. En wát je doet, doe je goed. Wat een verademing.

En het bleek de roadmap to success.

Het werden mijn 3 topjaren binnen het speerwerpen. En ik genoot van het proces. Ik kon leren, groeien en het beste uit mezelf halen. En mijn talent benutten zonder de roofbouw benadering.

Dus al jij geneigd bent koste wat het kost door te buffelen, op wilskracht door te gaan en steeds je grenzen op te rekken, meer meer meer?

Train jezelf in RUST nemen. Het is dé skill die je leven mooier maakt en je gezondheid on track houdt.

Enjoy your day,

Inge

(PS Als jouw rust ver te zoeken is en je de dagen op doorzettingvermogen en je tandvlees doorbikkelt, pak dan deze gratis checklist erbij. Het geeft je meteen inzicht in hoe jij jouw persoonlijke effectiviteit, balans en selfcare kunt verbeteren.