coach coaching loopbaancoaching counseling topsport topsporters Deventer Zutphen Zwolle Apeldoorn loopbaanbegeleiding carrière begeleiding topsport

Ren alleen voor dingen die een glimlach op je gezicht brengen.

(En ja, dat ben ik op die oude foto,… zie je die smile?)

Als kind rende ik de hele dag. En daar was ik megahappy mee. Liet mij rennen en sporten en ik was in mijn element.

Later in mijn leven was rennen een way of life geworden. Het proces van spelen was ingehaald door de focus om te presteren en de leefstijl van discipline die ik me ondertussen eigen had gemaakt had ervoor gezorgd dat ik altijd tijd tekort kwam.

Altijd tijdsdruk & haast en heel vaak was ik moe. Van samenvallen met wat je doet, tot omvallen doordat je teveel doet: ik was doorgeschoten in mijn doelgerichtheid en betaalde de prijs met mijn gezondheid.

Wat ik er over kwijt wil, is dit:

Te vaak rennen we de benen onder ons lijf vandaan voor zaken die onszelf eigenlijk weinig uitmaken. ⁠Die ons niet in ons hart raken. ⁠Maar wel moe, leeg en gestrest maken.⁠

⁠Work, business, targets, deadlines, ratrace… Je rent voor de business. Maakt extra meters. Maar loopt niet in je eigen tempo. Dag in dag uit. De weken worden maanden, en voordat je weet ren je op de automatische piloot. Je loopt andermans race en die race is nooit uitgelopen.

Je kunt zeker veel mooie dingen bereiken door discipline, doorzettingsvermogen en toewijding. De vraag is alleen of je er ook gelukkig van wordt.

Span je je in voor iets dat jou ook energie teruggeeft, dan kunnen doen, zijn en draagkracht met elkaar in balans blijven. Haal je echter elke dag met pijn en moeite de finish, meer op koffie en verantwoordelijkheidsgevoel, dan op plezier,… Dan bevind je je in de gevarenzone.

Als dat bij jou momenteel het ding is. Dan heb je even stil te gaan staan. En de tijd te nemen voor rust en reflectie.

  • Waar loop jij zelf warm voor?
  • Wat geeft jouw dagen zin en betekenis?
  • Wanneer voelen doen en zijn, met elkaar in lijn?
  • Waar vallen inspanning en flow voor jou in samen?

⁠Want alleen als je rent voor die specifieke dingen die jou echt een glimlach geven, gaat dit niet ten koste van jouw persoonlijke geluk en kwaliteit van leven.

Alleen als je je eigen race loopt, kun je genieten van de route en wat je doet en kom je uit waar jij wilt zijn.

Wil je minder op de automatische piloot lopen of achter de feiten aanrennen,.. en meer glimlachen?

Plan dan hier een gratis coachcall in. Zodat je goed in beeld krijgt, hoe je ervoor zorgt dat jij weer soepel, met een smile en met meer voldoening door je dagen loopt. 


Ik spreek je graag.

Inge

#vanveelnaarbeter