Het belangrijkste inzicht dat ik opdeed over persoonlijke effectiviteit. 

Steeds meer lijkt het erop dat werken synoniem staat voor stressen en racen.

In de ene sector gaat het om targets en omzet, in de andere sector om productie en productiviteit. Het maakt inmiddels niet meer uit of je mensgericht dienst verleent of producten maakt. Overal worden grenzen verlegd, steeds meer werk in minder tijd en steeds hogere doelen gesteld.

Dat dit niet in lijn is met de wetten van de natuur wordt voor het gemak genegeerd.

Werk in de westerse samenleving is meer en meer een ratrace geworden. Meer. Sneller. Beter. En als je niet oppast, ben jij het die de tol betaalt.  


Waarschijnlijk lees je dit omdat jouw selfcare of werk-privé balans nog niet helemaal op rolletjes loopt. If that is the case, lees dan nog even met mij mee…

Wanneer je overeind wil blijven in een wereld die steeds meer in de hoge versnelling draait, dan heb je het heft van jouw welzijn in eigen handen te nemen. En juist de tegenpolen van wat er al aan overmaat op je afkomt te ontwikkelen.

Gaspedalen genoeg. Hoge eisen genoeg. Automatisering te over. Rationele kaders en theoretische modellen voeren de boventoon en krijgen voorrang.

Jij hebt oog te houden voor het rempedaal. Jij hebt grenzen te stellen en realiteitszin te behouden. Jij hebt je menselijkheid ruimte te blijven geven. Jij hebt aandacht te blijven geven aan je verlangens en subjectieve behoeften.

Taking care of business krijgt al de volle focus. Daar hoef je niet nog een schepje bovenop te doen.

De sleutel naar kwalitatief succes is meer aandacht voor selfcare.

Grenzen stellen. Plek innemen. Jouw geluk belangrijk maken…
Niemand anders gaat het voor je doen. Als jij het wél doet is de beloning groot.

Wat mij opvalt, is dat we dit echter pas gaan doen als we al diep in het rood staan.

Maar wil je na een dag hard werken niet langer uitgeblust met een hoofd vol actielijsten en een lichaam vol stress thuiskomen?

Integreer dan goede selfcare en persoonlijk leiderschap in jouw dagelijkse doen en laten.

Alleen dán kun je overload, stress- en roofbouwpatronen doorbreken en toekomen aan voldoende ontspanning, rust en quality time. En écht persoonlijk effectief zijn, met oog voor je eigen geluk.

Heb je helemaal tot hier doorgelezen, ervaar je momenteel zelf stress & wil jij jouw werkdagen met meer voldoening en rust in je hoofd afsluiten?

 

Met minder druk & moeten en met meer geluk & ontspanning in je leven?

Plan dan hier een gratis coachcall in als eerste stap naar nieuwe inzichten en persoonlijke groei.

 

Groetjes,
Inge

Inge Hoogeveen Coachprogramma's voor vrouwelijke leiders, ondernemers en managers. Deventer. loopbaancoach. ondernemerscoach, persoonlijke effectiviteit, balans.