Energy never lies.

Energy never lies. Daarom vind ik het één van de beste informatiebronnen om naar te luisteren. Energie is altijd eerlijk, direct en rechtstreeks in zijn boodschap. Dus als je wilt weten wat er voor jou toe doet en hoe het nu met je gaat, dan is je energie de ingang.

Je voelt je pijn en verlangens, je angsten en geluksbronnen, je spanningsbronnen en hart-openers allemaal via energetische lichaamssensaties. Spanning in de schouders, weerzin tegen die file? NEE. Op het puntje van je stoel tijdens die meeting? Bruisend van energie je ideeën noteren? JA.

Je lichaamssensaties laten je ieder moment merken wat constructief is en wat niet. Wat jou persoonlijk voeding geeft en wat niet. Wat jouw welzijn bevordert of verslechtert. Wat ‘klopt’ voor jou, of wat juist niet oké is.

Dit kun je vertalen naar twee categorieën: een JA of een NEE. Alle sensaties en gevoelens willen je één van deze twee boodschappen duidelijk maken. Helder toch?

Als je je richt op die directe, eerste fysieke sensaties die je in die eerste split-second kunt merken, als je luistert naar die ongecensureerde innerlijke voelbare signalen, je intuïtie en jouw gut feeling en die energetische feedback.

Die NEE: moe, tegenzin, weerstand, ergernis, leegte, stress, energieafname, bad vibes. En die JA: plezier, stroming, inspiratie, zin, betrokkenheid, of energietoename.

Dan voel je wat JIJ nodig hebt. Wat JOUW behoefte, verlangen en visie is. Waar JIJ van opleeft of leegloopt, als mens en als professional.

Probeer het eens uit en observeer die innerlijke, fysieke en energetische sensaties. Laat ze toe, open-minded en ongecensureerd. Bemerk wat ze je duidelijk maken over jouw behoeften en keuzevragen. In al hun eerlijkheid. Het geeft je helderheid over hoe je jouw leven en carrière vanuit meer flow en plezier kunt vorm geven.

Waar zit jouw NEE? Streep door wat je al veel te lang tegen je zin in doet. Weg ermee. Stop.

Waar voel je die JA? Waar word je heel blij van? Begin tijd te maken voor deze energiegever. Start.

Maak die impactvolle keuzes voor een leven in lijn met wat jou energie geeft. JA of een NEE? Your energy will show you the way.