Klaar met rennen op het hamsterwiel?

Als je de huidige westerse wereld observeert en kijkt naar hoe we ons leven leiden, heb jij dan ook het gevoel dat je naar een op hol geslagen hamsterwiel kijkt?

Veel rennen, veel routines, veel haast en geen eindpunt.

Een ratrace die van opstaan tot bedtijd bepaald wordt door het concept tijd en de veelheid aan dingen die binnen een bepaalde tijd gedaan moeten worden.

De snelheid van je leven gaat steeds verder omhoog. En omdat je zo aan het rennen bent om alles ‘af’ te krijgen, verlies je uit het oog of het eigenlijk wel realistisch is.

Zoveel moeten doen,… zo weinig tijd om te ‘zijn’.

En dat is niet alleen zo in werk. Ook privé lijkt het afkrijgen van alles wat gepland staat steeds meer centraal te staan. Sport, je huishouden, hobby, familie, vrienden, je gezin of relatie, de administratie en het regelen van allerlei kleine dingen.

Elke dag is er weer zo veel te doen, dat je continu je dagen aan het managen bent en blij bent dat je alle ballen nog hoog houdt.

De vraag die ondersneeuwt is, of wat je doet nog wel in lijn is met wat je zelf écht wilt en nodig hebt.

Voel je nog wel voldoening in de dingen die je doet? En ben je überhaupt nog wel die zaken aan het nastreven waardoor je plezier beleeft?

Wat geeft energie? Waar word je blij van? Wat geeft jouw dagen zin? Hoe zit het met de balans tussen werk en privé?

Want als je niet uit de bocht wilt vliegen in deze veeleisende tijd, dan heb je je focus te verleggen van veel-doen naar voldoening. En het stuur in eigen handen te nemen.

Wil je je leven leiden als een formule 1 coureur die zo snel mogelijk rondjes rijdt met het risico op crashen, of wil je liever in een cabrio rijden en genieten van de weg? 

De keuze is aan jou.

Ik denk dat het een onmisbare skill is om je eigen welzijn te bewaken. Zeker in een wereld die vooral aandacht besteedt aan het realiseren van externe doelen en financiele belangen.

Want de wereld zit vol met gaspedalen, hoge eisen, perfectie- en meer-meer-meer prikkels. Geen opdrachtgever zal zeggen: doe maar rustig aan. 

En de (werk)druk groeit alleen maar. 

It is up to you om een rempedaal en koppeling te gaan gebruiken. Grenzen te stellen. Nee te zeggen. Te navigeren op je eigen kompas. En je menselijke draagkracht en happiness als graadmeter te nemen.

Het is de enige manier waarop de gekte van de wereld, te-veel-doen, er niet voor zorgt dat jouw voldoening verandert naar leeg-zijn.

Grenzeloos doorgaan en op hoge snelheid leven, is spelen met je eigen gezondheid. 

Zelfvertrouwen Balans Burn-out Assertiviteit Zelfzorg Selfcare Persoonlijk Leiderschap Groei Coaching Vrouwelijke leiders managers ondernemers en adviseurs Inge Hoogeveen Deventer

Wil jij een betere balans bereiken, zonder nee te hoeven zeggen of prioriteiten te stellen? Dan gaat het je niet lukken om de regie op je energie terug te pakken.

Een goede energiebalans bereik je alleen door persoonlijk groei en innerlijk leiderschap: oftewel luisteren naar je lichaam en je eigen wijsheid.

Als jij de lead neemt in jouw keuzes, ondanks wat anderen voorleven of verwachten, dan weet ik zeker dat je overeind blijft en echt goed voor jezelf kunt zorgen. En je met voldoening en vrije tijd je dagen kunt afsluiten.

Is het tijd voor minder druk en meer geluk in je leven en zoek je handvatten en guidance? Wil jij van het hamsterwiel af en het patroon van pushen, pleasen en wegcijferen doorbreken?

Ik help je graag. Als je interesse hebt, maken we vrijblijvend kennis  via Teams. Hup over die eerste drempel op weg naar verandering.

Hik je daar nog tegenaan? Je kunt ook eerst m.b.v. deze gratis checklist zelf het  overzicht op jouw knelpunten in kaart brengen.

Op jouw welzijn en geluk.