De verkeerde meetlat voor succes (…en de èchte oplossing voor meer happiness).

Als toegewijde leider, manager of ondernemer ben je veel met je professionele en zakelijke ontwikkeling bezig. Je vindt het ook belangrijk dat je blijft leren & groeien en investeert veel tijd en energie in je carrière.

Dan is het extra vervelend dat jij ondanks je groei, talent en mooie progressie, steeds minder plezier, voldoening en verbondenheid voelt. Hoe goed je ook in je werk bent, het heeft toch een negatieve impact op je kwaliteit van leven.

Lange dagen, veel werkdruk, continu stress, altijd ‘aan’ staan, weinig vrije tijd, weinig ontspanning.

‘Is dit het dan?’ vraag je je weleens af. Wil ik op deze manier leven? En zo niet, hoe dan wel? Het is een terechte vraag, die we onszelf te weinig durven stellen.

Maatschappelijk gezien krijg je mee dat je je kansen moet benutten en dat een goede baan belangrijk is. Op school leer je te ‘deliveren’ wat er van je gevraagd wordt en bepaalde skills te gebruiken die vanuit de opleiders waardevol gevonden worden.

En hoewel geleerde kennis en competenties benutten en jezelf inzetten voor de samenleving allebei goede motieven kunnen zijn, wordt de kwaliteit van jouw leven vooral door één ding bepaald: de mate van betekenis, geluk, welzijn en voldoening die jij elke dag ervaart.


Het gaat dus niet werken als je jouw professionele carrière vooral door meningen en waarden van buitenaf laat leiden en sturen. En keuzes maakt omdat ze logisch en goed gevonden worden door de omgeving.

Dat mooie cv, tevreden opdrachtgevers en die goede job,… de buitenkant van ‘succes’: ze stellen niks voor als het aan je binnenkant vooral gepaard gaat met een gevoel van stress, ontevredenheid, leegte of overbelasting.

Wat je dus wilt (her)ontdekken is wat jij zélf belangrijk vindt, wilt en nodig hebt in je leven en werk, vanuit connectie met jouw gevoel. Zodat je je eigen drijfveren en visie centraal kunt stellen in je keuzes en kan gaan leven vanuit je eigen (voor)waarden.

Pas als je persoonlijk leiderschap neemt over jouw innerlijke zingeving, visie en behoeften,… en deze helder in beeld hebt van jezelf, dán kun je jouw eigen definitie van succes bepalen. En gegarandeerd dat je dan precies weet hoe je dit samen kunt laten gaan met een gevoel van happiness.

Stress en werkdruk: dat wil je niet nog 30 jaar blijven voelen. Deep down weet je dat er iets moet veranderen. Dat het tijd wordt om meer aan jezelf toe te komen en dat je die informatie niet extern zult gaan vinden.

Gelukkig kun je nu direct de eerste stap zetten naar het ontdekken en bepalen van je eigen (innerlijke) meetlat voor succes…

Kun jij dat eerste zetje goed gebruiken of wil je aan de slag voor minder druk en meer geluk in je dagen? Plan hier een gratis strategiesessie in, dan spreken we elkaar binnenkort.