Tarieven

Het kennismakingsgesprek is gratis (30 minuten).

Uurtarief zakelijke dienstverlening: € 169,- exclusief BTW.
Voor financiering door de werkgever geldt het zakelijke tarief. (Voor ZZP-ers geldt een ander tarief) 

Particulieren: € 90,- exclusief BTW per sessie (60 minuten).

Let op: annuleren of verzetten kan kosteloos tot 48 uur voor de afspraak, daarna wordt de sessie automatisch in rekening gebracht in verband met gereserveerde tijd.

Offertes op aanvraag. Alle trajecten zijn maatwerk.

Afspraken en algemene voorwaarden

Afspraken en informatie Inge Hoogeveen
Algemene voorwaarden Inge Hoogeveen

Bekostigingstips

1. De werkgever betaalt de factuur en rekent de kosten excl. 21% BTW als bedrijfskosten die hij ten behoeve van zijn personeel maakt. Dit is aftrekbaar voor de werkgever.

2. Check je CAO: vakbonden en werkgevers zien steeds vaker het belang in van persoonlijke ontwikkeling. De kans is aanwezig dat in jouw CAO een coachbudget is opgenomen. Dit bedrag is dan ieder jaar voor jou gereserveerd door je werkgever en kan na overleg met je werkgever mogelijk besteed worden aan loopbaanbegeleiding of coaching.

3. Je betaalt de factuur zelf en je krijgt geen vergoeding van een eventuele werkgever. In dat geval kun je de kosten als studiekosten aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting.

Toelichting belastingaftrek
Ook in 2019 kun je als particulier, werkgever en ondernemer de kosten (inclusief BTW) voor loopbaanbegeleiding en coaching als studiekosten aftrekken, als er sprake is van een leertraject waarbij je kennis opdoet onder begeleiding.

Als de (scholings)uitgaven te maken hebben met het verbeteren of verwerven van kennis of kunde voor het functioneren in huidig of toekomstig werk, zijn de kosten boven een drempel (in 2018: € 250) aftrekbaar bij de belastingaangifte, uiteraard na verrekening van de ontvangen vergoedingen door werkgever of anderen. Coaching en outplacement vallen hier ook onder.

NB Bij 1 en 2: voor financiering door de werkgever geldt het zakelijke tarief. De vertrouwelijkheid van de begeleidingsgesprekken blijft te allen tijden gewaarborgd.

Loopbaancoach Deventer loopbaanbegeleiding senior coach leidinggevenden ondernemers medewerkers professional loopbaanadvies sollicitatie cv werk