Over mij

Over mij

Professionele ervaring

Opgeleid als psychomotorisch therapeut ben ik in 2001 mijn werkzame leven begonnen in de functie van bewegingsagoog in een revalidatiecentrum. Hier speelde psychosociale begeleiding vanuit beweging een grote rol.

Vanaf 2008 werkte ik daar vervolgens als professioneel counselor en (loopbaan)coach in de functie van trajectbegeleider.

Ik houd mij mijn hele carrière al bezig met het begeleiden en ontwikkelen van volwassenen en heb inmiddels 1000+ mensen geholpen met acceptatie, het herstellen van hun zelfvertrouwen en eigenwaarde en het realiseren van nieuwe zingeving en (loopbaan) perspectief.

Sinds 2015 geef ik dit vorm vanuit mijn zelfstandig gevestigde coachingspraktijk te Deventer.

Meer weten over mijn achtergrond?
https://www.linkedin.com/in/hoogeveeninge/

voor uitgebreide feedback en aanbevelingen van professionals en cliënten met wie ik gewerkt heb. Of lees cliëntervaringen onderaan deze pagina om een indruk te krijgen van mij en mijn werk.

Persoonlijke ervaring

Door mijn topsportervaring in de atletiek weet ik wat het is om vanuit een drive ergens voor te gaan. Als Nederlands kampioen speerwerpen was ik altijd bezig met mezelf verbeteren, doelen stellen en mezelf pushen. Ik begrijp daardoor goed hoe ambitieuze mensen denken en leven. Ik kan me als geen ander inleven in de voor- en nadelen van deze ambitie en de invloed van deze leefstijl op je dagelijkse, emotionele en sociale leven.

Ook ken ik de perfectionistische druk die je jezelf op kunt leggen en de grenzeloze, opjagende mindset dat alles moet kunnen en moet lukken. Het levert wat op, maar kan je ook wat kosten.

Door mijn eigen burn-out en door pijnlijke gebeurtenissen in mijn leven heb ik daarnaast persoonlijk ervaren wat het betekent om vast te zitten. Ik weet welke emotionele processen en mentale worstelingen hiermee gepaard gaan.

Ik heb ervaren hoe het voelt om het niet meer te weten. En hoe onzeker het kan voelen om oude vormen van controle los te laten om weer dichterbij jezelf te komen.

Door dit alles -ook met hulp van anderen- heb ik mezelf goed leren kennen. Ik heb allerlei voor mij lastige situaties doorvoeld en doorleefd. Door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling sta ik stevig en kan ik jou een evenwichtige basis geven in mijn professionele begeleiding.

Heel graag gebruik ik de combinatie van mijn levenservaring, vakkennis en werkervaring om jou verder te helpen. Om jezelf te kunnen zijn, je gelukkiger te voelen en jouw leven te kunnen leiden: zoals jij dat wilt.

Terug naar boven

 

Werkwijze

In onze gesprekken staat jouw vraag altijd centraal: dat is het vertrekpunt voor mijn begeleiding. We stemmen daarom in het kennismakingsgesprek af waarmee jij aan de slag wilt gaan.

Verder bespreken we wat jouw verwachtingen zijn, welke rol jij en ik hebben en welk doel je wilt bereiken. Dit maakt dat je weet waar je aan toe bent en invloed hebt op je eigen traject.

Coaching en commitment
Coaching is altijd gericht op eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing: je krijgt van mij dus geen hapklaar advies. Er is geen shortcut waarbij ik je na 1 magische sessie kan en ga vertellen wat jij moet doen, welke keuze je moet maken of hoe je je doel bereikt zonder met onzekerheden of worstelingen te hoeven dealen.

Ik ga er vanuit dat als je ‘ja’ zegt tegen coaching, je bereid bent je eigen proces aan te gaan én dat je bereid bent tijd, geld en energie in jezelf te investeren. Omdat jouw geluk, in welke vorm dan ook- jou dat waard is.

Maatwerk
D
e frequentie en het totaal aantal gesprekken kunnen variëren: dit is maatwerk en afhankelijk van jouw vraag en de voortgang van je proces. Gemiddeld genomen ligt het aantal sessies echter tussen de 4 en 8 sessies.

Proces
Tijdens de begeleidingsgesprekken schep ik regelmatig overzicht en signaleer ik patronen. Door je opdrachten mee te geven, gericht naar je te luisteren, je feedback te geven en met aandacht door te vragen, zorg ik ervoor dat je ontdekt én voelt wat voor jou belangrijk is. Ik bied een kader, verbind de punten en laat je tot de kern komen.

Terug naar boven

 

Cliëntervaringen

“Onlangs heb ik een coachingstraject gevolgd bij Inge. Deze gesprekken hebben geleid tot meer inzicht en bewustwording van mijn kwaliteiten en vaardigheden. Maar waar ik vooral blij mee ben, is dat ik dankzij Inge mijn passie, geluk en plezier opnieuw gevonden heb. Ik heb duidelijk zicht gekregen welke richting ik op wil in mijn verdere loopbaan!

Inge is prettig, ondersteunend en warm in contact. Ze stelt duidelijke en kritische vragen, wat maakt dat je uiteindelijk tot de kern komt. Het heeft mij veel gebracht. Ik kan Inge dan ook aan een ieder van harte aanbevelen.”
Joyce – 41 jaar

 

“Ik had mijn baan opgezegd, omdat ik daar niet gelukkig was. Ik wou iets anders, maar ik had geen idee wat ik wou of welke kant ik op wilde gaan. Mijn hoofd was een maalstroom van gedachten en ideeën, maar ik wist niet hoe ik daarmee verder moest. Ik zat voor mijn gevoel vast en hoopte met hulp van Inge daaruit te komen.

Door haar persoonlijke, to the point komende en relaxte manier van coachen voelde ik me op mijn gemak bij Inge. Bij Inge vond ik een luisterend oor en begrip, wat ervoor zorgde dat ik na elke sessie met een goed gevoel naar huis ging. Door middel van de juiste vragen en haar inlevingsvermogen heb ik inzicht gekregen in mijn kwaliteiten, wat ik leuk en belangrijk vind en waar ik energie uit haal. Haar vragen en opdrachten spoorden mij aan om dieper over mezelf na te denken.

De gesprekken met Inge zorgden ervoor dat ik helder voor ogen kreeg wat ik wil en wat ik moet doen om stap voor stap mijn doelen te realiseren. Dankzij Inge leerde ik dichtbij mezelf te blijven en heb ik mijn koers weer gevonden.”
Frederieke – 28 jaar

 

“Voordat ik het traject bij Inge gestart ben, heb ik gesprekken gehad met een psycholoog en de praktijkondersteuner GGZ. In deze gesprekken kwam vooral aan de orde wat er vanuit de theorie toepasbaar was op mijn klachten. Dit werkte voor mij onvoldoende.

De gesprekken met Inge heb ik als erg waardevol ervaren. Ik voelde me begrepen en gehoord. Ik ben erg in mijn kracht gezet doordat Inge mij de juiste vragen stelde, zodat ik mijn eigen oplossingen kon bedenken.

Dankzij Inge heb ik inzicht gekregen in de thema’s waardoor ik vastgelopen ben. Deze bewustwording helpt mij, om mij staande te houden en meer te handelen naar wat ik wil en nodig heb.

Ik kijk terug op een zinvol en krachtig traject.”
Kicky – 28 jaar

 

“Mijn zoektocht naar een nieuwe baan, begon als zovele: eigenlijk min of meer ‘gedwongen’. Niet lekker in je vel zitten, een andere visie / mening hebben dan je baas, elkaar daarin niet begrijpen, hints krijgen dat het verstandig is om je heen te kijken en eigenlijk van jezelf wel weten dat er ‘meer’ speelt. Dat laatste was in mijn geval ook aan de hand: de ‘alleen’ zorg voor 2 kinderen, gecombineerd met intense rouw van een overleden partner.

Inge voelde mijn situatie haarfijn aan, en paste automatische haar begeleiding hierop aan. Geen ‘standaard’ begeleiding maar maatwerk, met alle ruimte voor bezinning en reflectie.

Het is erg fijn een coach te treffen die oog heeft voor de context van de situatie waarin jij je bevind en daar ook nog eens begeleiding in weet te geven.

We zijn uiteindelijk gekomen tot een prima ‘footprint’  & CV. En nog veel belangrijker: tot een realistisch inzicht waar ik sta als persoon en waar ik sta binnen mijn werkomgeving.”
Martijn – 47 jaar

 

“Inge, ik kijk met veel plezier terug op mijn zoektocht van de afgelopen tijd bij jou. Na regen komt zonneschijn! Nieuwe invalshoeken en inzichten, mede door opdrachten en duidelijke omschrijvingen. Bij jouw luisterend oor mocht ik gewoon ‘zijn’.

Bedankt voor de ondersteuning, inspiratie en ontwikkeling! Ik zal onze afspraken missen.”
Anneke – 46 jaar

Terug naar boven

Inge Hoogeveen senior coach counselor psychomotorisch therapeut loopbaanbegeleider carrière keuze loopbaancoach Deventer Zutphen Apeldoorn ervaring